مجری قتل‌ عام زندانیان سیاسی می‌خواهد رئیس جمهوری شود


ابراهیم رئیسی از زمره قاتلان زندانیان سیاسی است. کسانی که در گورستان خاوران دفن شده‌اند، از جمله با حکم او به عنوان قاضی مرگ اعدام شده‌اند

رادیو زمانه:ابراهیم رئیسی، که اکنون بر تشکیلات کلان مالی آستان قدس ولایت می‌کند، رسما اعلام کاندیداتوری کرد. مهمترین سابقه اجرایی او شرکت در مدیریت کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷ است.خبرگزاری تسنیم گزارش داده است که صولت مرتضوی به نمایندگی از ابراهیم رئیسی صبح ۱۷ فروردین خبر کاندیداتوری رئیسی را اعلام کرده است.به گفته مرتضوی، رئیسی بعد از شرکت در دومین نشست مجمع ملی جبهه مردمی از هیأت نظارت بر انتخابات انصراف داده و کاندیداتوری‌اش در انتخابات ریاست جمهوری ۹۶ را پذیرفته است.

ابراهیم رئیسی از مجریان کشتار زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، پس از مرگ واعظ طبسی با حکم خامنه‌ای به تولیت آستان قدس رضوی رسید.

از ابراهیم رئیسی به عنوان تنها نامزدی که می‌تواند اصولگرایان را متحد کند نام برده می‌شود. روز ۱۶ فروردین خبر استعفای او از هیئت نظارت بر انتخابات منتشر شد که از سوی رسانه‌های داخل ایران حمل بر تصمیم او به شرکت در انتخابات شد.

اصولگرایان گردآمده در “جمنا” همچنین اصولگرایان سنتی از قبیل جبهه پایداری و هیات مؤتلفه بر این باورند که با توجه به وخامت وضع اقتصاد و نارضایتی مردم، شانس پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری را دارند. آن‌ها تلاش دارند نیروها را پشت سر یک نامزد انتخاباتی به صف کنند و اغلب معتقدند این فرد کسی جز ابراهیم رئیسی نمی‌تواند باشد.

اصولگرایان معتقدند رئیسی توان جذب بدنه ایدئولوژیک نیروی منتقد و مخالف روحانی را دارد و می‌تواند شکاف‌های درون جمنا را ترمیم کند و هواداران جلیلی و حتی بخشی از بدنه متعلق به احمدی‌نژاد را نیز به سوی خود بکشاند. همچنین می‌گویند از آن جا که در مشاغل دولتی نبوده «بکر و مصرف نشده» است و رقیب نمی‌تواند با استناد به عملکرد او در حوزه «اقتصاد و فساد» تصویری منفی از او در جامعه ارائه دهد.

قرار است از رئیسی چهره‌ای با «رویکرد مردمی و محرومیت نوازی» نیز ارائه شود زیرا به گفته اصولگرایان این خصوصیت او را در برابر روحانی که اقشار محروم، «گسترده‌ترین طبقات ناراضی از روحانی را تشکیل می‌دهد.» در موضع قدرت قرار می‌دهد.


◄ درباره ابراهیم رئیسی:

یک جنایتکار در مقام تولیت «آستان ضامن آهو»


در هفته‌های اخیر طرفداران رئیسی با ایجاد وبسایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی، کمپین حمایت از رئیسی و تهیه طومار حمایت از رئیسی بشدت بر تبلیغات به نفع او افزوده‌اند. وبسایت آستان قدس نیز از توزیع آرد مجانی در خوزستان خبر داد و نوشت بیش از صدها تُن «آرد تبرکی» تحت عنوان طرح کرامت در میان محرومان نقاط مختلف این استان توزیع شده است و افزود این طرح ادامه دارد.

در همین رابطه صادقی نماینده اصلاح‌طلب مجلس به استفاده رئیسی از امکانات آستان قدس با مقاصد انتخاباتی انتقادکرد. در شبکه‌های اجتماعی مربوط به رئیسی نیز عکس‌هایی از کامیون‌ها با آرم و پرچم آستان قدس که برای توزیع آرد مجانی به مردم محروم خوزستان به این منطقه رفته بودند، در کنار تصویر کسانی که با شعار: رئیسی بیا عکس گرفته بودند، منتشر شد.

مصباح یزدی خط دهنده به تشکل اصولگرای «جبهه پایداری» از رئیسی حمایت کرده و حزب موءتلفه نیز اعلام کرده از کاندیدای واحد جمنا حمایت خواهد کرد.

در رابطه با انتخاب رئیسی بعنوان نامزد واحد اصولگرایان این سناریو هم مطرح بود که قرار است رئیسی نامزد ریاست‌جمهوری شود و قالیباف و جلیلی بعنوان دو بازوی اجرایی و سیاست خارجی او باشند.

اما ابراهیم رئیسی مخالفانی هم در میان اصولگرایان دارد. گرایش های مخالف رئیسی هم در جمنا هستند. از جمله علیرضا زاکانی اوائل فروردین با این امر که ابراهیم رئیسی بخواهد بدون طی پروسه تعیین شده برای گزینش نامزد نهایی، در لحظه آخر به عنوان نامزد نهایی اصولگرایان وارد صحنه شود، مخالفت کرد.

بیان دیدگاه

این سایت برای کاهش هرزنامه‌ها از ضدهرزنامه استفاده می‌کند. در مورد نحوه پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.